the hungergames ( hongerspelen )

hey allemaal,

vandaag vertel ik jullie wat over het boek en de film: the hungergames. dit boek is geschreven door Suzanne Collins, en later is er ook nog een film van gemaakt.  

the hungergames/de hongerspelen is verdeelt in 3 verschillende boeken: de hongerspelen, vlammen en spotgaai. ik heb ze alle drie al meer dan 3x gelezen haha. van de film is alleen nog maar deel 1 & 2 opgenomen, en deel 3 komt in november uit. het is echt een heel erg mooi verhaal, en het blijft leuk! ik zal even vertellen waar het over gaat:

dit boek gaat over de toekomst. het gebied wat nu Noord-Amerika of Zuid-Amerika is, wordt Panem. Panem is verdeelt in 13 districten en 1 Capitool, dat is zeg maar de hoofdstad. toen kwam er oorlog ( daar gaat het boek niet over hoor ) en werd district 13 uitgeroeid, waardoor er nog maar 12 districten waren. in die districten is iedereen arm, en in het Capitool is iedereen rijk. de mensen in het Capitool zijn de baas. om de mensen te helpen herinneren aan de oorlog en wat ze hebben gedaan moet elk jaar elk district een jongens en meisjes tribuut tussen de 12 en 18 jaar trekken, dit gebeurt bij een openbaren “boete” waarbij er dus een jongens en een meisjes naam wordt getrokken uit een glazen bol, en iedereen uit het district moet meedoen.  die worden dan naar het Capitool gebracht. daar worden ze getraind en dan moeten al die 24 kinderen een open lucht arena in en daar dan met wapens tegen elkaar vechten tot er nog maar 1 iemand leeft en die is dan de winnaar van de zo gezegde Hongerspelen. bij de 74ste editie van de hongerspelen doen Katniss Everdeen en haar Zusje Primrose uit district 12  ook mee. zij hebben een hele sterke bad nadat hun vader is overleden bij een mijnongeluk. tijdens die editie doet Primrose voor het eerst mee, en dan wordt net haar naam getrokken. omdat Katniss niet wilt dat haar zusje mee moet doen daaraan biedt zij zich aan als vrijwilliger om de plek van haar zusje in te nemen. Ook Peeta Mellark uit district 12 werd getrokken als tribuut om mee te doen. samen gaan zij met 22 andere de strijd aan in de arena, wie zal het overleven, wat gebeurt er tussen Katniss en Peeta en wie zal zich voor de andere  laten sterven?

het is zoo een leuk en spannend boek, echt een aanrader. ook is de film erg leuk, maar zelf ben ik meer fan van het boek! wij alle drie houden trouwens van the hungergames! ik ben benieuwd of hij jullie ook leuk lijkt en wat jullie ervan vonden! ken je hem of ben je nieuwsgierig geworden door mijn verhaal erover? laat dan even in de reacties achter wat je er van vindt! trouwens als je de film hebt gezien en je weet hoe Peeta Mellark ( Josh Hutcherson ) eruit ziet, geef hem dan een cijfer en laat je reactie achter in de comments, wij zijn heel nieuwsgierig! wij vinden hem namelijk wel leuk haha!

xxx Annelot

 

 

 

Advertenties

2 thoughts on “the hungergames ( hongerspelen )

  1. ik vind de site best mooi(: maar ik vind het nog best wel een saaie site en waar kan je de reactie van andere lezen?????

    • als het goed is kan je die gewoon onder een artikel lezen, alleen we hebben nog niet heel veel reacties! haha, bedankt trouwens! wat is jou advies dan om onze site minder saai te maken? we gaan eraan werken!

      xx Annelot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s