hoe maak je vrienden als je nog niemand kent ?

ik ga na de zomervakantie naar de 1e klas , en dat is altijd best wel moeilijk. je kent nog niemand , het is een nieuwe omgeving en je hebt nieuwe vakken . ik vind het altijd het moeilijkst om nieuwe vrienden te maken . en daarom ben ik eens op internet gaan kijken of er tips waren om sneller vrienden te maken . en die tips wil ik even met jullie delen , want er zijn vast wel meisjes en of jongens die met het zelfde probleem zitten als mij

sunset buddies | via Tumblr


 Bij sommige mensen lijkt het helemaal vanzelf te gaan. Wanneer ze ergens komen waar ze niemand kennen hebben ze zo een groepje om zich heen verzameld. Anderen hebben er wat meer moeite mee en vinden het misschien moeilijk om zomaar op mensen af te stappen. Wij hebben daarom een paar situaties op een rij gezet waarin je nog niemand kent, en wat je dan kunt doen om nieuwe mensen te leren kennen.

# De middelbare school
Op de middelbare school zit je eigenlijk in een luxe positie! Je komt namelijk in een klas vol nieuwe mensen terecht. Bedenk in eerste instantie dat veel van die mensen ook niemand anders kennen, en dus graag nieuwe vrienden willen maken! De school organiseert vaak introductieactiviteiten zodat leerlingen elkaar kunnen leren kennen. Doe daar dus ook actief aan mee! Wees actief, doe met alles mee en maak met iedereen een leuk praatje. Benader anderen positief en probeer niet negatief te zijn over anderen! Stel ook bijvoorbeeld eens voor na school met een paar mensen in het park te gaan liggen of nog even een ijsje te halen voordat je naar huis fietst. Neem het initiatief; veel mensen vinden dit heel fijn en leuk, en durven dit zelf misschien wat minder snel te doen.

# Een nieuwe studie
Het fijne aan nieuwe studies is dat de meesten een eigen studievereniging hebben. Deze verenigingen zijn speciaal voor alle mensen van jouw opleiding en organiseren activiteiten als borrels, feestjes, sportdagen en lezingen. Schrijf je hier dus voor in! Zo leer je snel mensen kennen van je eigen studie en is er altijd iemand om mee samen te werken als er groepjes gemaakt moeten worden in de les. Ook kun je zelf in een commissie gaan. Er zijn vaak commissies die een studiereis organiseren of een feest, lezing of sportieve activiteit. Doe wat je leuk vindt en wat bij je past! Dan komt het vanzelf goed.

# Een nieuwe stad
Ga je op kamers in de stad waar je gaat studeren? Dan zijn er talloze opties om nieuwe vrienden te maken! De snelste manier is om lid te worden van een studentenvereniging of, zoals het bovengenoemde punt al stelt, van een studievereniging. In veel steden is er zo’n breed scala aan studentenverenigingen dat er zeker iets voor jou bij zit. Want of je nu houdt van zeilen, roeien, wakeboarden, reizen of feesten: voor iedereen is er een studentenvereniging. Bij de een ga je veel roeien in een roeiploeg, bij de ander word je lid van een jaarclub en/of dispuut en zijn de activiteiten vooral gericht op ‘gezelligheid’ (zonder sport of iets dergelijks). Ook als je erg christelijk of gelovig bent zijn er vaak studentenverenigingen met gelijkgestemden te vinden. Het fijne aan een vereniging is dat je al hebt gekozen voor een bepaalde richting en de mensen die je daar ontmoet hebben voor dezelfde richting gekozen. Je deelt dus al een interesse met elkaar!

Daarnaast kun je natuurlijk op een sport gaan. Denk hierbij aan hockeyen in een leuk team, bij een tennisvereniging gaan of lid worden van een dansschool. Daar kom je terecht in een team, ploeg of klasje waar je allemaal nieuwe mensen ontmoet die dezelfde sport leuk vinden! Het hoeft natuurlijk niet alleen om sport te gaan. Hou je van schilderen, ga dan op schilderles! Hou je van toneelspelen? Ga bij een toneelvereniging! Zet je actief in en sta open voor anderen, straal positiviteit uit en mensen zullen vanzelf op je afkomen.

# Op vakantie
Ook op vakantie zijn er vaak activiteiten op campings speciaal gericht op jongeren. Misschien heb je in eerste instantie niet veel zin om hier aan mee te doen, maar het is een hele handige manier om snel mensen te leren kennen! Je lacht en maakt grapjes met elkaar tijdens de activiteit en het ijs is al snel gebroken. Na de activiteit blijven jullie hangen en vraag je of iemand misschien zin heeft om na het avondeten iets leuks te doen? Zeker weten dat anderen dat graag doen! Ook kun je een potje voetbal of volleybal organiseren en aan anderen vragen of ze mee willen doen. Ten slotte is er natuurlijk altijd nog de ‘zwembadtruc’: ga met je vader/moeder/broertje/zusje overgooien met een bal in het zwembad. De bal komt dan ineens (‘oeps!’) terecht bij dat leuke meisje of groepje jongeren een stukje verder, en jij komt de bal even halen. Eenmaal daar zeg je sorry en maak je meteen een praatje!
Il love you

# Op een feestje
Het kan eng zijn om naar een feestje te gaan waar je niemand kent. Want met wie moet je praten en: waarover? Het belangrijkste is dat je op het feestje een open lichaamshouding hebt. Dat betekent dat je niet je armen over elkaar moet doen of ze om je middel moet slaan. Sta naar mensen toegedraaid, dat komt open en geïnteresseerd over! Wees daarnaast geïnteresseerd in mensen. Stel vragen, laat ze over zichzelf vertellen. Dat vinden veel mensen leuk en fijn om te merken en nodigt uit tot een langer gesprek.

Ook kun je tijdens dat je wat drinken gaat halen een praatje maken met iemand. Ga naar de bar of naar de tafel met de drankjes, bestel een drankje en kijk rustig om je heen. Grote kans dat er net ook iemand aan de bar staat waar je even mee kunt kletsen! Wees ten slotte niet bang om op mensen af te stappen die je nog niet kent. Kom met een vrolijke blik op iemand af, stel je voor en maak een opmerking over het feest, de jarige of stel een vraag.
————————————————————————————
ik hoop dat jullie er iets aan hebben . en ik denk dat het wel gaan helpen deze tips

heel veel succes !!!!!

Vind jij het moeilijk om nieuwe vrienden te maken of ben je daar juist heel makkelijk in? 

-xxx- imke

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s