6 dingen die je nog niet wist over sushi !!

Soms zitten dingen zo vastgeroest in je levenspatroon, dat je automatisch ook denkt dat je alles er al vanaf weet. Maar vaak valt er nog zoveel te ontdekken. Bijvoorbeeld over sushi. Wist je dat…

– de combinatie zalm en sushi helemaal niet Japans is? Een stel Noorse mannen reisde af naar Japan en introduceerde hun Noorse zalm. Ze dachten dat het wel lekker zou zijn. En ze hadden gelijk, want sushi met zalm is één van onze favorieten geworden als het de Japanse keuken betreft, in welke vorm dan ook.

Sushi.

– nori misschien wel het gezondste onderdeel van sushi is? Nori bestaat uit zeewier en bevat heel veel eiwitten, en onder andere ijzer, vitamine A, B, C, E en K.

– sushi in het begin van de jaartelling is ontstaan door vis te verpakken in rijst om het te concerveren? Echte, originele sushi is dus van alles behalve verse vis gemaakt.
x

– mensen tegenwoordig de smaak van de rijst, die ontstond na het conserveringsproces van de vis, proberen na te bootsen? Daarom mengen we de rijst met rijstazijn, rijstwijn en sake.

– je bittere, groene thee hoort te drinken bij sushi?

we'll be counting stars. | via Tumblr

– wasabi en mierikswortel twee verschillende producten zijn? Ze lijken wel als twee druppels water op elkaar. Het is dan ook alleen door een pro te onderscheiden. Daarom kan mierikswortel zo makkelijk verkocht worden als wasabi.

 

Maar er rest nog één vraag: hoe zijn ze erop gekomen om uitgerekend dit gerecht met stokjes te eten?

die mogen jullie beantwoorden !!

-xxx- Imke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s